При виборі товарів для вихованців у пріоритеті має бути їхня безпека. Перш ніж ви поїдете в зоомагазин, розглянемо, як вибирати найкращі іграшки для пухнастих друзів.


Матеріали для виготовлення


Серед різноманітності зоотоварів представлені вироби із різних матеріалів.


Натуральні


Дерево, бавовна, органічні текстильні та інші натуральні матеріали – найбезпечніший варіант. Вони не містять хімічних добавок та не викликають алергії.

Переваги натуральних матеріалів:

  1. Екологічно чисті.
  2. Безпечні для тварин, навіть якщо вихованець спробує прогризти іграшку.
  3. Більш приємні на дотик.

Це можуть бути дерев'яні палички, бавовняні мотузки, текстильні вироби без синтетичних добавок.


Синтетичні


Синтетичні матеріали, такі як гума, пластик та поліестер, можуть бути безпечними, якщо вони якісні.

Переваги синтетичних виробів:

  1. Іноді міцніші і довговічніші.
  2. Їх легко очищати та мити.

Однак при виборі дотримуйтесь рекомендацій:

  1. Перевірте наявність токсичних речовин, таких як фталати або бісфенол-А (BPA). Вони становлять небезпеку здоров'ю тварини.
  2. Уникайте іграшок з гострими деталями, краями або частинами, які можуть відламатися та стати причиною задухи.

Дизайн іграшок


Насамперед слід звертати увагу на розмір та форму. Важливо, щоб іграшки були досить великими, і вихованець не міг їх проковтнути. Розмір потрібно підбирати відповідно до породи та віку тварини.

Іграшки з яскравими квітами привертають увагу тварин, але важливо переконатися, що барвники, що використовуються, безпечні. Уникайте виробів, які містять токсичні барвники, такі як фталати. Краще вибирати іграшки із натуральними пігментами.

Текстура іграшки може впливати на інтерес тварини до неї. Наприклад, кішки можуть віддати перевагу виробам з м'якою поверхнею, які вони можуть використовувати для точіння кігтів, в той час, як собаки люблять жувати й трясти м'які іграшки.

Однак важливо уникати товарів з гострими або жорсткими текстурами, які можуть завдати шкоди ротовій порожнині та вихованцям.

Щоб знизити ризик поломок та обламування небезпечних дрібних елементів, які могли б потрапити до рота вихованця, вибирайте міцні вироби, наприклад гумові м'ячики, канати з нейлону, іграшки з каучуку тощо.

Безпечні іграшки для тварин
Безпечні іграшки для тварин
пресслужба


Популярні види іграшок


До затребуваних розваг для домашніх вихованців відносять:

  1. Вироби для жування. Задовольняють природну потребу тварин жувати й точити зуби, завдяки чому предмети інтер'єру та особисті речі мешканців будинку залишаться цілими. Ці іграшки зазвичай виготовляються із міцних матеріалів: гуми, нейлону та ін. Наприклад, пресовані кістки для жування, гумові іграшки для чищення зубів.
  2. М'ячі та інтерактивні ігри. Сприяють фізичній активності. Це можуть бути як прості м'ячики для кидання, так і лабіринти, з яких вихованець повинен діставати ласощі.
  3. М'які іграшки та плюшеві звірята. Дарують затишок та комфорт вихованцям.
  4. Вироби із наповнювачами. Містять текстури та запахи, що привертають увагу чотирилапих. Однак важливо переконатися, що наповнювач безпечний і не може бути проковтнутий.

Періодично перевіряйте стан іграшок. Якщо ви помітили, що виріб став зношеним або має гострі краї, негайно приберіть його та замініть на новий. Періодично мийте іграшки, щоб запобігти накопиченню бактерій та бруду.