Окрім успішної кар’єри в рок-музиці, Харчишин двічі був визнаний найпривабливішим і найстильнішим чоловіком України за версією двох популярних журналів. Минулого року музикант вперше спробував себе як актор, зігравши роль Олекси Довбуша в фільмі «Легенда Карпат». А вже наступного року Валерій з’явиться у стрічці «Зустріч однокласників» (знято на замовлення телеканалу НЛО TV), де зіграє одну з головних ролей.

Про стосунки з фанатками, свою першу велику роль у кіно, ставлення до зради та безпечного сексу музикант розповів у відвертому інтерв’ю Іванні Онуфрійчук.

  • Тобі сподобалося зніматися у кіно?

Сам процес зйомок був дуже виснажливий, але були моменти, коли дійсно подобалось. Зйомки були на природі, в горах Карпат, тому я постійно там пізнавав щось нове для себе. Коли ми знімали взимку, то у підніжжя гір була температура -12 градусів, а в горах -27 градусів. В той день не дуже хотілося зніматися, але ми не могли відмовитись і знімались, як могли. Там не було класичного грімвагену (мобільне приміщення, в якому є все необхідне для відпочинку і перевдягання акторів, - журн.). Ми були там, як скаути або справжні гуцули – самі собі готували на вогні.

  • Як ти оцінюєш свою акторську гру по 12-бальній шкалі?

Читайте также: "Как в голливудских фильмах": Rumbero's поразили историями о съемках своих клипов

Награв десь на 6 балів. Це моя перша велика роль – хотілося б зіграти краще, але я не знаю, чи в тих умовах і з тим сюжетом, сценарієм і діалогами я міг би це зробити. В тих умовах я зробив все по-максимуму.

  • Окрім бартки (гостра вузьконоса сокира, обладнана довгим держаком, яка була поширена серед мешканців Карпатських гір, - журн.), якою ти користувався в фільмі, ще якоюсь зброєю ти володієш?

Я взагалі не люблю зброю. Я не відношусь до тих класичних чоловіків, які люблять машинки або ножики. Можливо це через те, що колись я ходив на полювання з батьком і бачив, як гинуть тварини.

  • В одному зі своїх останніх інтерв’ю ти зізнався, що років 10-15 тому в тебе були проблеми з алкоголем і ти був у депресивному стані.

Тоді був важкий період у роботі та стосунках. Але причиною тому всьому був не алкоголь, а мої внутрішні проблеми та переживання. Можливо, це навіть були не переживання, а банальна лінь та відсутність якоїсь мотивації. Але коли я зрозумів, що я втрачаю дружину та групу, від того почали народжуватись пісні. Мабуть тому альбом 2005 року «Рекорди» був найуспішнішим за всю історію групи «Друга Ріка» (на 6 композицій з альбому були зняті відеокліпи, – журн.), окрім останнього альбому «Піраміди».

Правила сексу, перша роль у кіно та натхнення під час страждань: відверте інтерв’ю з Валерієм Харчишиним
Правила сексу, перша роль у кіно та натхнення під час страждань: відверте інтерв’ю з Валерієм Харчишиним
пресс-служба

  • Правду кажуть, що у творчих людей натхнення зявляється під час великих страждань?

Справжні пісні переважно так і пишуться. Це так само, коли питають: чи можеш ти пробачити зраду? Ти не можеш її вибачити, ти можеш просто її пережити, як будь-що у своєму житті. Проходить час, і ти до цього звикаєш – так, це було, ок.

  • Ти переживав зраду у своєму житті?

Я – людина, і я думаю, немає таких людей, які б не переживали зраду. Я – не виняток.

  • Пережити у твоєму розумінні – це змиритися зі зрадою?

Читайте также: "Чтобы построить карьеру в молодом возрасте, нужно не бояться", - ведущий канала "Украина" Виталий Школьный

Змиритися і жити. Або іти геть. Чи ти готовий прожити декілька років і зрозуміти, що далі буде легше, чи просто – відрізав і пішов. Якщо ти кохаєш, ти можеш зробити так, як я кажу – залишитись. Тому що, якщо ви це пережили – це ніби імунітет для вас. І після його набуття для вас ніяка біда не страшна.

  • Я постійно бачу по місту білборди, на яких музиканти «Другої Ріки» агітують молодь займатись безпечним сексом. Сам ти часто займався небезпечним сексом?

На жаль, так. Тому я із задоволення погодився рекламувати саме безпечний секс.

  • Чому «на жаль»?

Я не хворію на СНІД, але у мене були різні випадки в житті – і цього достатньо (усміхається).

  • Ти дуже любиш подорожувати. Чи були в тебе якісь розчарування у поїздках або смішні історії?

Був випадок, коли ми (з сімєю – журн.) відпочивали в Туреччині з дітьми. Ми поїхали в аквапарк, де я вирішив спуститися з першої ліпшої гірки. Я не був важче ніж зараз, але напір води мене не спинив, і я врізався в залізо ногою, розрізавши її. Тобто знову зі мною сталася якась біда (сміється). Але в мене потім вийшло приємне знайомство через компанію туроператора. Я познайомився з однією дівчиною-піарницею, яка зрештою стала PR-менеджером нашого гурту, а потім і його директором. А потім ми з турецьким посольством і гуртом Mor ve ötesi влаштували масштабний концерт, зняли відео і тепер маємо спільну пісню (разом з турецьким гуртом в межах проекту RocknRoll saves the world гурт «Друга Ріка» презентував спільний трек «Світ на різних берегах», – журн.)

  • Можна двічі увійти у «Другу ріку»?

Саме так гурт «Друга ріка» представляють на святах у провінційних містах на день міста: «Кажуть, двічі в одну річку не ввійдеш – але цим хлопцям вдалося!» (усміхається). Тобто, все можна.

  • Твоє ставлення до сексу із мамами фанаток?

Читайте также: Интервью с Викторией Зубрейчук: радиоведущая рассказала о личной жизни

Мамами? Та ми і з фанатками не спали ніколи. Хоча… Були такі концерти, які ми не пам’ятаємо та за які зараз соромно. Просто у нас є правило: ми не займаємось сексом з фанатками, шанувальницями і шанувальниками.

  • Секс, наркотики і рок-н-рол – що з цього списку ти не пробував?

Рок-н-рол.

Правила сексу, перша роль у кіно та натхнення під час страждань: відверте інтерв’ю з Валерієм Харчишиним
Правила сексу, перша роль у кіно та натхнення під час страждань: відверте інтерв’ю з Валерієм Харчишиним
пресс-служба

  • На якому рівні піраміди Маслоу ти зараз перебуваєш?

Я думаю, що знаходжусь десь посередині.

  • Хто є кращим вокалістом: ти чи Святослав Вакарчук?

Фреді Меркурі.

Відверті розмови ведучої Іванни Онуфрійчук зі знаменитими українськими чоловіками дивіться у шоу «Без краватки» по п’ятницях о 23:00 на НЛО TV.


Нагадаємо також, що раніше ми публікували інтервью з Юрієм Громовим із "Мамахохотала".