Читай также: ТОП-6 книг от Сергея Притулы для детей

Каждый развлекается на карантине по-своему, но самый популярный способ провести время в домашнем заточении – кино и сериалы. Хотя из-за коронавируса в мире вырос запрос на фильмы про эпидемии, мы предлагаем переключиться на более жизнеутверждающие ленты от ведущего “СуперИнтуиции“ на Новом канале Сергея Притулы.

  • Great Balls of Fire («Большие огненные шары»), 1989

Биографический мюзикл о жизни американского музыканта Джерри Ли Льюиса. Главные роли сыграли Деннис Квейд и Вайнона Райдер.

— Джеррі Лі Льюїс свого часу затикав за пасок самого Елвіса, а сам фільм — це дивовижна історія злету та падіння чувака, який у далекому 1957-му написав безсмертний хіт Great Balls of Fire, — сказал ведущий Нового канала. — Спойлерити не буду, але фільм максимально рекомендую.

  • Man On The Moon («Человек на Луне»), 1999

Комедийная биографическая драма о юмористе Энди Кауфмане, роль которого исполняет Джим Керри.

— Цей фільм переверне ваше уявлення про акторську майстерність Джима Керрі. У цьому кіно є один момент, який мене просто «порвав» і навіть подекуди впливав на мої рішення, як креативного продюсера проекту «Хто зверху?», — говорит ведущий. Пересказывать эпизод не будем, посмотреть его вы можете в видео на YouTube-канале Сергея Притулы.

  •  Love Story («История любви»), 1970

Сюжет этой драмы разворачивается вокруг романа богатого парня и бедной студентки, которая больна раком. Главные роли сыграли Райан О’Нил и Эли Макгроу.

— Це фільм, який треба було подивитися Вайноні Райдер, перш ніж погодитися зіграти з Річардом Гіром у «Осінь у Нью-Йорку». Ось як треба грати смертельно хвору закохану дівчину, — говорит Притула. — Вперше я подивися його, коли мені було десь 17, і відкрив у собі одну не надто приємну рису: виявляється, я можу плакати під час перегляду кіно! Love Story — це надзвичайно сльозогінний фільм про любов, яка сильніша навіть за смерть.

  •  «Пропала грамота», 1972

Фильм в жанре роуд-муви, снятый по мотивам повести Николая Гоголя «Пропавшая грамота». В главной роли — Иван Миколайчук.

— Цей фільм, завдяки сценаристу Івану Драчу, наповнив словниковий запас українців десятками цитат, — утверждает Притула. — Я переглядав цей фільм разів 20, але тільки коли мені виповнилося 30, зрозумів, який таємний код зашитий у цьому фільмі. Коли козаки замовили два відра горілки, у кадрі з’являється третій герой, який каже: «І бочечку пива». Знаєте, хто це сказав? Чорт! То що ж сказано і наказано наступним поколінням українців? Що пиво з горілкою — то від сатани!

  •  «Жила-была одна баба», 2011

Фильм о русской деревне в 1909-1921 годах, о гражданской войне и Тамбовском восстании, показанных глазами крестьянки.

— І тут у декого полізли очі з орбіт: Притула рекомендує російський фільм? Так, панове, і роблю це свідомо. По-перше, фільм реально добре знятий. По-друге, завдяки йому ви зрозумієте, чому нам якнайшвидше треба рухатися на захід, — подытожил ведущий Нового канала.

Ранее мы писали, что Сергей Притула завел канал на YouTube.